Bakıyorum, “çayın taşı ile çayın kuşunu vurmayı” İlbaypaşa’dan öğrenmişsiniz.
"Çayın taşı ile çayın kuşunu vurmak" pek hayra alamet değil, hadi hayırlısı olsun bakalım.
Orman müdürü sayesinde, Kıraç Yeniceköy’ün orman köyü olduğunu öğrendik.
Orköy’den bedava, beleş güneş enerji sistemini kapıvermişsiniz, çanak antenlerin yanına, evlerin damına takıvermişsiniz.
Kese kese, Sarıdağ’ın çamlarının kökünü mü kuruttunuz?
Yenice köylülere yakıştı mı, şimdi?
Her sene olduğu gibi seneye geldiğimde de, bu bedava aldığınız güneş enerjilerinin çalışıp, çalışmadığını, göstermelik takılıp, takılmadığını görüp, ögreniriz, inşallah.
Taktırdıklarınız, kışın donar, patlarsa, söküp malın, davarın yanına, dama koymayın, sakın!
Devlet malıdır. Hesabını sorarlar, sonra. Şerifegillerden Zahide Hala’nın torunu İprayim didiy di, dirsiniz..!
Ayıngil’den Fadime hala; Valipaşa’nın dediklerini duydun mu? “Asıl önemli husus konfor ve hijyen kavramları” imiş, hijyeni bildin mi, Fadime hala, hijyeni?
Fadime hala bak, daha neler demişler; “Büyük Önder Atatürk’ün ifade ettiği gibi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine ulaşan bir millet, memleket olalım istiyoruz.” İşittin mi, Fadime hala? Bedava güneş enerjisini evin damına konduru verince;”çağdaş uygarlık düzeyine ulaştınız.”
Fadime halamın oğlu Ahmet; madem "çağdaş oluyoruz", madem bedava veriyorlar bu güneş enerjisi ısıtma sisteminden "mal, davarda" sebeplensin, gariplerde ısınsın, damada kurduruver.
Yeniceköy Muhtarı İsmail Sivri, son sözüm sanadır.
Valimiz sayesinde “konforu, hijyeni ve de çağdaşlığı, medeniyeti öğrendiniz.
Muhtar..!
Köyün “algunu” nereye akıyor ?
Eğer “algunu” çaya verdiyseniz, hijyeni ihlal ediyorsunuz demektir.
Yandığınızın resmidir. Valipaşa duymasın.
Köftereden akar gibi lağımı çaya akıtıyorsan, haberin olsun, Kirazlıdereye, Kembağaya belediye su kuyusu açtı, şeerliler, arsenikli sudan içip ölmezlerse, sizin lağım sularını içip zehirlenecekler.
Hem cezası, hem de vebali var bilesin!
Yeniceköylüler, Sizi muhannete muhtaç edenin ve de “ormanınızı yakanın gözü kör olsun!”
Saygılar bizden olsun…
Merak edene:
Algun: Mahalli şivede, lağım gideri
T.C. ANAYASASI
Madde 25 – Herkes, düşünce ve kanaat hürriyetine sahiptir. Her ne sebep ve amaçla olursa olsun kimse, düşünce ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; düşünce ve kanaatleri sebebiyle kınanamaz ve suçlanamaz.